3 Ocak 2015 Cumartesi

Karakter Tanıtımı Hercules

Karakter Tanıtımı Hercules (Dc)


Karakter Tanıtımı =>

DC Comics evreninin güçlü Tanrıların'dan HERCULES'i tanıtıcam.
Bir DC evreni kahramanı olarak Hercules ilk kez 1941'in sonlarında, All Star Comics #8'de, bir Wonder Woman macerasında görüldü. İlk DC evreni Hercules maceraları William Moulton Marshton ve Harry G. Peter tarafından hazırlanmıştır. 1944'de çıkan Superman #28 ile birlikte karakter Superman'ın de yaratıcılarından olan Jerry Siegel ve Ira Yarbrough tarafından hazırlanmaya başlandı. 1959'daki Wonder Woman #105 ve 1975'deki Hercules Unbound #1'i hazırlayan Gerry Conway ve Jose Louis Garcia-Lopez'in eklemeleri ile birlikte ise karakterin son hali ve ilk solo hikayesi aşağı yukarı sağlanmış oldu.
Köken: Yunan yarı-Tanrı, Zeus'un OğluDC İsimleri: Roger Tate, Harold Campion, The Champion, Wonder ManGüçleri: Tanrısal büyüklükte kaba güçOlağanüstü hızOlağanüstü dayanıklıkNeredeyse asla yorulmamaKılık değiştirebilme
"Crisis on Infinite Earth" Öncesi Dönem:
İlk dönemde Hercules, Superman'ın yancılarından birisiydi. Bu dönemde çıkan Silver Age kitaplarında Hercules bir dev olarak betimlenmiştir ve gücünü başka devler olan Samson, Zha-Vam'a ve hatta Superman'e karşı ispatlamayı başardı. Lex Luthor tarafından 20. yy'a ışınlanan Hercules gazeteci Roger Tate kimliği ile kendisini gizledi ve Louis Lane'e aşık oldu. Tanrı Apollo'dan aldığı bir nesne ile Superman'ı 100 yıllık bir uykuya sokmayı başaran Hercules, Louis Lane onunla evlenirse Superman'ı uykusundan uyandırmaya söz verdi. Fakat Venus neler döndüğünü biliyordu, Superman'ı uyandırmanın başka bir yolunun olduğunu da. Hercules'i Mercury'nin sandallarını kullanarak zamanı geriye sarmaısnı sağladı ve bu sayede hem Superman uyandı hem de Hercules ona yaptıklarına dair hafızasını kaybetti. Golden Age'de kendisinden Amazon'ların arka plan hikayesinden bahsedildi. Yunan Mitolojisi'nde de geçtiği üzere, Amazon'lardan nefret eden Ares, Kraliçe Hippolyta'nın gücünün kaynağı olan gerdanlığını çalmak için Hercules'i görevlendirdi. Bu inkarnasyonda da Hercules sakallı ve iri yarı biri, ayrıca aslan derisinden bir elbise giyiyor.Atomic Knight'in bir yan hikayesi olan Hercules Unbound #1'de ise Hercules karşımıza 1986'da başlayan nükleer savaşın yarattığı post apokaliptik bir gelecekte çıkar. Sakallı olmadığı gibi görünüşçe de farklıdır. 12 sayı sürebilen serideki konseptler Atomic Knights ve sonradan Jack Kirby'nin Kamandi'sinde de kullandıldı. Gardner Grayle'in girdiği simülasyon dünyasında yarattığı bir karakter olduğu orataya çıkmışsa da multiverse'ler dahilinde hala yaşadığı da gösterilmişse de neticede "Crisis on Infinite Earth" sırasında ölen karakterlerden birisidir.
"Crisis on Infinite Earth" Sonrası Dönem:

-Wonder WomanDC evreninin resetlendiği bu zaman akışında Hercules'in kökenleri ve yeri temellendirilmeye başlanmıştır. Bu evrende, mitolojide de olduğu gibi Hercules Ares tarafından Amazon kraliçesi Hippolyta'nın gerdanlığını çalmakla görevlendirilir. Hatta Hercules bu olay sırasında ona tecavüz eder.Challenge of Gods'da Hippolyta uğradığı bu aşağılamanın öcünü almak için yaşamaktadır. Arayışı sırasında Hercules'in cehennemin sütunlarını taşımakla görevlendirildiğini ve bu yük üzerindeyken üstüne de sayısız cehennem yaratığınca işkence edildiğini, bunun Olympus'lularca onun geçmişte yaptıklarından ötürü verilmiş bir ceza olduğunu keşfeder. Bu cezadan kurtulabilmek için ona yalvaran Hercules Hippolyta tarafından kurtarıldı fakat o Hercules'i affetmeyeceğini, bunun için insanların dünyasında bugüne dek yaptıkları herşeyi telafi etmek için çabalayabileceğini söyledi. Bu kuşkusuz Hercules'in uğradığı bir başka aşağılama oldu ama bu olayla kendisine yeni bir yaşam amacı bulan Hercules ölümlü bir kahraman olan Harold Campion'a dönüştü. Olympus'a geri dönebilmek için büyülü bir ayna kullanan Hercules tanınmamak için orada "Champion" adlı bir mitolojik kahraman kılığına bürünüyordu. Dünyadaki maceraları sırasında Wonder Woman'ın arkadaşı ve müttefiki haline geldi. Doomsday'ın gelişinde yaptığı gibi DC evreninin yıkımdan kurtarmakta birçok kez rol aldı. Champion'un aslında Hercules olduğu bir süre sonra Olympus'lularca keşfedilse de artık affedilmişti ve aralarına dönmesine izin verildi.
Posted By: Khb

Karakter Tanıtımı Hercules

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAKİPTE KALIN